Vad skulle du göra med storvinsten?

Vad skulle du göra med storvinsten?

Idag skriver vi vidare om storvinster och hur vinnare av jackpotten faktiskt spenderar sina pengar, vissa kanske sparar – andra köper och investerar i en lägenhet. Vad skulle du göra med 37 miljoner kronor?

I ett tidigare inlägg har vi prata om historien bakom hasardspel, en spelform med pengar som drivkraft. Spelet finns i massa olika utföranden och har så funnits i säkert tusen år. Men det fortsätter ständigt att växa och ta sig än nya skepnader. Rätt så nyligen har det även flyttat ut till nätet och kasinospel går numera att uppleva såväl in IRL som i den digitala världen, via mobil, dator och läsplatta.

http://www.dreamstime.com/-image13836892En del har verkligen kammat hem storkovan genom att spela på nätet – en av dessa är en 26-åring från Stockholm. Mannen vann drygt 37 miljoner kronor, genom att helt enkelt spela på internet. Spelbolaget som delade ut vinsten kunde meddela att det faktiskt var den näst största vinsten i deras historia. Vinnaren är både lycklig och förvånad, inte så svårt att förstå kanske. Han säger att han kommer investera pengarna smart och inte slösa bort dem på strunt. Av det som står på inköpslistan finns bland annat en lägenhet men även semester. Att ta det lugnt och inte låta pengarna stiga en åt huvudet är ju ett bra första steg som nyrik.

Drömmen om storvinsten

Ja vad skulle man egentligen göra med 37 miljoner kronor? Den frågan ställer sig nog många. Och visst finns drömmen om den höga summan hos alla som spelar hasardspel på nätet. Alla vill ju vinna och de som gör det måste bli alldeles överlyckliga. Kanske spenderar många pengarna på just en lägenhet, en sådan kräver ju inte sällan en hög insats och vad bättre än att kunna köpa loss den helt på en gång och slippa amorteringar och höga låneräntor? Med en fast betald bas som inte minskar i värde har man ju på ett smart sätt investerat pengarna.

Många som vunnit storvinsten skulle nog med glädje bjuda med hela familjen på en semester, bort till kanske ett tropiskt ställe och sedan ligga under palmer med paraplydrinkar i händerna. Nog kan vintern, så lång som den är här i nord, kunna kortas av med en längre vistelse utomlands – i värmen och bland gnistrande ljusblått hav? Det tycker nog många som vinner i alla fall.