Spel om pengar och spelpaus

Spel om pengar och spelpaus

Hur många svenskar upplever att spelbranschen är underhållande, och vad är egentligen Spelpaus?

Är du en av de många tusentals svenskar som gillar att spela spel om pengar? Då har du förmodligen hittat in till https://www.casinowings.se/.

Två av tre svenskar spelar om pengar

Lotteriinspektionen skrivs det nämligen att två av tre svenskar spelar om pengar i Sverige, det enligt Spelinspektionens årliga mätning av svenskarnas spelvanor. När 66 procent av svenskarna spelar om pengar är det faktiskt svårt att tro att trenden visar på en minskande andel spelare, men det är sant. För några år sedan, under 2013, var motsvarande siffra i undersökningen uppe i hela 76 procent. Mer än varannan spelare i undersökningen säger att de spelar minst en gång i månaden, eller oftare. Och trots att det finns en större andel aktörer som erbjuder spel på nätet så är det fortfarande en hel massa som spelar hos Svenska spel, fast gärna på nätet. Nätspel på Svenska spel har vidare ökat med 8 procentenheter, och närmare 60 procent av de tillfrågade i undersökningen menar att de spelar hos dem.

Mer fakta från undersökningen är att 82 procent av de tillfrågade tycker att spelbolag är skyldiga att motverka problem med överdrivet spelande och nära en av tre tycker till och med att spelbolagen inte tar sitt ansvar när det kommer till spelberoende. Bara 12 procent av de tillfrågade upplever spelmarknaden som sund, 48 procent menar att den är underhållande. Tre procent uppger att de någon gång under det senaste året har spelat för mycket, i deras egen uppskattning.

Spelpaus – vad är det?

Ännu mer nyheter om spel går det att få i The Gambler Magazine, en nättidning med nyheter om spelbranschen och dess aktörer, samt vad dessa spelbolag på marknaden har att erbjuda spelare. I en artikel i tidningen går det till exempel at läsa om hur 3 730 personer har deltagit i tjänsten ”Spelpaus”, och därmed valt att stänga av sig själva från spel, bara fyra dagar efter årsskiftet. Siffran har sannolikt växt till dags dato.