Skillnader mellan live betting och vanlig betting

Sports betting kommer i många olika former och spelare erbjuds idag alla möjliga typer av alternativt och möjligheter. Beroende på dina behov, dina mål och dina olika strategier för att tjäna pengar så bör du även vara medveten om exakt vilken typ av satsning som är bäst för dig. Jag ska här gå igenom huvudskillnaderna mellan traditionell betting och den nya moderna live bettingen. Live betting har ju blivit väldigt populärt, men båda sätten kan få dig att vinna pengar. Så läs detta noggrant.

Traditionell betting tillåter dig att göra research och lägga ditt bet i förväg. Allt för att det ska kunna passa ditt eget schema. Du behöver alltså inte vara närvarande vid din datorn när matchen börjar. Live betting kräver att du sitter beredd vid din dator, men det finns dock mängder med fördelar som väger upp detta. Din närvaro ger dig en fördel.

I vanlig betting är du bunden till din satsning när matchen väl börjar. Du kan inte längre göra några satsningar på den ”normala” marknaden. Ditt alternativ är nu live spel. Live betting kan vara bra om du exempelvis ändrar dig. Säg att du har tippat på ett lag, men sedan ändrar dig. Matchen är redan igång och du hade inte tid att spela hos en annan bookmaker innan matchen började. Det är här live spel kommer in i bilden. Det blir en liten kostnad att lägga ytterligare ett bet, men du har chansen att spela på det vinnande laget. Live oddsen kanske till och med är bättre än de odds du hade på din ”normala” satsning. Men lägg inte alltför stor vikt vid det här, för live betting handlar inte i första tag om att rätta till misstag. Det handlar om att agera efter händelser i matchen. Det handlar om att kunna analysera matchbilder och därefter göra en passande satsning.

Vi kan ta en fotbollsmatch som exempel. En match innehåller flera olika typer av perioder och en match kan ta många olika utvecklingar under 90 minuter. Detta perfekt för live betting. Ibland har ett lag en riktigt dålig dag med extremt oflyt. Hur mycket de än försöker så verkar de helt enkelt obenägna att göra mål. En satsning på 0-0 kanske vore bra här, men det är inget du kan veta innan matchen startar. Det krävs att man spelet innan man kan börja ana resultatet i detta läge. Samma lag kanske gör massvis med mål i deras nästa match, men i live spel är det just den matchen som spelas just då som räknas. Du kan se lagets problem i just DENNA match och där med kan du lägga ett passande bet.

Live streaming är väldigt viktigt. Det blir roligare att följa matchen du spelat på live. Ibland går matcherna givetvis även på TV, men de lite mindre matcherna kräver ofta att live streaming. Bwin har en riktigt bra live streaming tjänst som visar en uppsjö av olika sporter och matcher. Dina beslut blir bättre när de baseras på spelet än på statistik. Statistik är absolut användbart, men inget är bättre än det du ser framför dig live.

Traditionell betting är fortfarande stort, men live betting ger dig möjligheter till att få mer kontroll över dina spel. Sedan är det ju som sagt givetvis även roligt att följa matchen man spelar på live! Det förhöjer vår upplevelse och det ofta en känsla av att man nästan själv är med och deltar. Sajter som exempelvis bwin.com är en säker och bra väg att spela på sport. Här sätter man kunden i första hand och det finns massvis av olika alternativ som ger dig nya möjligheter till sports betting.