Så spelar man poker

Straight flush picture
Poker är inte ett komplicerat spel men det är heller inte helt elementärt. Till att börja med är det viktigt att hålla ordning på vad som är bra och vad som är dåligt. Jag skulle föreslå Pokerlocos ranking av pokerhänder för dig som inte har stenkoll.

Nu när vi vet det så måste vi faktiskt veta vilken typ av poker vi pratar om för alla andra delar skiljer sig mellan de olika pokerspelen. Det allra vanligaste just nu är Texas Hold’em som du säkert sett på TV.

Så spelar man Texas Hol’dm

Texas Hold’em börjar med att lilla och stora blind satsas. Det är en sedan tidigare överenskommen summa som måste satsas av personen till vänster om dealern och personen i sin tur till vänster om denne. Personen direkt till vänster om dealern satsar lilla blind som till storleken är hälften så stor som stora blind. Personen till vänster om honom satsar Stora Blind.

Efter att blindsen satsats delas två kort till varje spelare ut och det första satsningsrundan kan börja. Du kan läsa väldigt detaljerat om en satsningsrunda här. Inför första satsningsrundan är det viktigt att du har full förståelse för hur bra din hand är och hur du spelar den i de olika positioner som finns runt bordet. Här kan du hitta en PDF över starthänder i Texas Hold’em.

När satsningsrundan är avklarad och om det fortfarande finns spelare kvar delas floppen ut. Floppen är tre st så kallade community cards som läggs synligt för alla mitt på bordet.

Efter floppen kommer ytterligare en satsningsrunda och om det finns spelare kvar i handen efter denna kommer Turn, det fjärde av community cards. Turn följs av ytterligare en satsningsrunda och sen sista kortet River. River följs av ännu en runda med satsande och om det finns två eller fler spelare kvar efter den visas korten och den med bäst hand vinner.