Låt dig inte avslöjas vid pokerbordet

När pokerbordet dukas upp på spelfesten kan det vara klokt att vara beredd att inte bli avslöjad. Det är så mycket som kan röja ens avsikter eller känslotillstånd, så bara det faktum att man plötsligt är mer medveten om sin andning eller hur man håller korten, kan vara något som i sig avslöjar en. Men här är några tips som kan vara bra att ha med dig:

– Ändra inte ställning vare sig när du får bra kort eller dåliga.

-Försök att vara tyst under spelandets gång, annars kommer din glädje alternativt din surmulenhet avslöja dig, oavsett hur marginell skillnaden är. Folk är uppmärksamma och folk märker.

– Håll korten på ett och samma sätt hela tiden.

– Försök att nollställa dig mentalt. Känn dig inte glad när det går bra, och känn dig inte förbittrad när det går dåligt. Spela cool och var cool.

– Drick inte för mycket alkohol, helst ingen alls. Inte bara kommer alkohol förändra ditt spel, men dessutom kommer det göra att dina tells blir fler och tydligare.

– Om du får handsvett, dölj det för allt i världen. Om de du spelar med vet om att du sällan får handsvett kan det vara klokt att inte låta dem veta om att du fått det nu heller.

– Ha bra etik och skick vid bordet rent allmänt. Låt ingen få skäl att irriteras på dig. Det är svårt nog att hålla stämningen till sin fördel medan man spelar.

– Håll din andning jämn i den mån det går.

– Flacka inte med blicken, koncentrera dig på  korten, spelarna och spelets utveckling.

Med andra ord – gör inget annorlunda, vare sig det går bra eller dåligt!