Fotbolls-VM en riktig spelfest

Hockey-VM och Olympiska Spelen får ursäkta men om man talar om en fest så finns det bara ett evenemang som håller måttet, VM i fotboll. VM som arrangeras var fjärde år engagerar i stort sett hela världen och följs av miljarder människor. Inget annat evenemang kan mätas sig med Fotbolls-VM när det kommer till intresse och passion. I vissa länder stannar i princip landet upp för att följa nationens match och det är inte ovanligt att rena karnevalscener bryter ut vid vinst. I det fall stora fotbollsnationer som exempelvis Brasilien åker ut tidigt från Fotbolls-VM utbryter i närmaste landssorg.

Alla vi svenskar som är tillräckligt gamla för att komma ihåg Fotbolls-VM 1994 i USA kommer säkert ihåg scenerna från Rålambshovsparken när det svenska laget togs emot efter sitt brons. De allra flesta kommer nog säkert också ihåg var de befann sig under straffläggningen mot Rumänien. Tyvärr är Sverige inte kvalificerade för Fotbolls-VM i Sydafrika 2010 men att det kommer fånga många svenskars intresse under sommaren råder det ingen tvekan om.

För alla som gillar att satsa lite pengar på fotboll går det även att prata om en spelfest. När Fotbolls-VM arrangeras går det i princip att få odds på allt från slutvinnare till hur många gula kort en enskild spelare får i öppningsmatchen.