En speciell kväll med roulette

En speciell kväll med roulette

Den här artikeln riktar sig mot alla de människor som tror att casino roulette dealers inte alls kan kontrollera en roulettekula. Ibland har de givetvis rätt, för det finns flera tusentals croupierer som helt enkelt inte ens försöker att träna på denna hemliga konst. Jag skulle kunna uppge ett flertal namn på människor som är lika bra eller bättre än mig på detta.

 

Det handlar helt enkelt om träning och att tron på att det överhuvudtaget går finns där redan från början. Under mina år i branschen så var det även många av spelarna som visste vad vi kunde göra. Det fanns massvis med spelare som bara satsade på de tomma numren om en särskild croupier dealade.

 Roulette

En särskild kväll i juni 1991 kommer för alltid att leva i mitt minne. Jag var dealer på ett spel som hade ett av de gamla hjulen med djupa rännor. Jag hade tränat så pass mycket att jag mer eller mindre kunde släppa kulan precis var jag ville i hjulet. De djupa rännorna betydde även att kulan stannade där den hade släppts ner.

 

Som en croupier har man alltid velat döda spelet av den anledningen att det helt enkelt blir mindre arbete att göra för dig själv. Jag hade tränat på detta högerhänta hjul (högerhänta hjul är mina favoriter) i ungefär en halvtimme. Sedan kom ett gäng av spelare från Kina till mitt bord. Samtliga köpte in sig för åtminstone sex stacks var med färgade chips. Så med minst 120 chips per spelare så fanns det nu alltså runt 700-800 chips på layouten!

 

Det här blev ett riktigt massivt spel och jag kunde lätt ha tappat kontrollen. Jag lät spelarna placera sina chips och flera spelare satsade på olika sektioner. Det var bara ett enda numer som var tomt och det var nummer ett.

 

Då jag hade väldigt lätt för att flytta kulan runt hjulet för ungefär tolv nummer eller så, så var kulan placerad perfekt för mig. Att jag behövde göra var att använda min normala snurr och därmed skulle kulan hamna väldigt nära nummer ett. Jag siktade noggrant och släppte kulan. Det kom flera muntliga bets från kineserna och min blick var fokuserad på hjulet.

 

Under det sista varvet så visste jag att kulan skulle hamna nära ettan och när sedan stannade…bullseye…Jag annonsera ”röd nummer ett, ojämnt nummer och plötsligt dog hela atmosfären runt bordet. Det var som att vinden hade försvunnit från deras segel.

 

De lät dock inte en dålig snurr stoppa dem och de bestämde sig för att köpa in sig för samma summor pengar igen. Då vi inte hade någon maskin som ordnade chipsen på just detta bord, så tog detta ett tag för oss.

 

Inför nästa snurr var det återigen endast nummer ett som var tomt. Jag tog sikte, men jag visste att det skulle bli svårare denna gång. Istället för bara en, så var det nu två sektioner till ettan. Jag lyckades dock med en smidig och subtil handrörelse kompensera detta och kulan hamnade återigen på ettan.

 

Spelarna kom nu av sig ordentligt och jag visste att det här spelet snart skulle vara över. En sådan här händelse och spelet skulle vara över. Kineserna lämnade bordet och en engelsk spelare kom fram. Han placerade ett enda chip på nummer ett och log åt mig. Jag träffade sedan ettan för tredje raka gången. Försök nu inte påstå att croupierer inte kan kontrollera en roulette kula.