Colony – Online Strategispel

För dig som gillar att spela små strategispel online är Colony ett fynd. Colony är ett enkelt litet flashspel, man har 4 positioner där man kan bygga lite olika hus som producerar lite olika grejer. Vanligtvis börjar man med en bank (som elegant nog producerar pengar). Man kan uppgradera banken ett steg så att den producerar än mer pengar, kanske ett tips nu i bankkrisen. Sen finns det 2 typer av byggnader som producerar trupp, en Forge (undrar om man smider trupperna) och en Outpost. De hostar ur sig lite olika typer av trupp och Forge har mer inriktning mot flyg medan Outpost mer är infanteri och tanks.

Det finns lite andra byggnader med och man måste välja smart för man kan inte bygga allt. Det eleganta däremot är att man spelar tillsammans med en annan spelare (eller AI om man av någon konstig anledning inte spelar i multiplayer). Tillsammans kan man lyckas producera en väl sammansatt styrka och sen är det bara att skicka dom mot motståndarna som förstås är två andra spelare.

Strategi

Jag tänkte att vi skulle ta en liten titt på några olika metoder att spela. Ett av huvudproblemen man har är att man spelar tillsammans med en slumpmässigt utvald medspelare, man kan alltså inte lita på att han gör sitt jobb. Tyvärr har man en enorm nackdel av det men det går att klara sig även när han är riktigt rutten. Då är det nästan allra helst Scout-rush som gäller.

Scout-rush

Scout är inte vad man tror att det är utan ett litet flygplan. För att göra en effektiv Scout-rush (vilken är den klart effektivaste rush man kan göra) behöver du börja bygga en bank. Så fort banken är på plats ska du uppgradera den och sen är det Forge som gäller och i den börja tillverka scouts som du inte låter flyga iväg. Smäll upp en Generator (du får inte ihop tillräckligt med Scouts utan den för energin tar slut). När generatorn är uppe börjar du producera scouts igen och släpper iväg dom som (tillsammans med dom du redan har). Nu kommer du ha tillräckligt med energi och pengar för att kunna fortsätta producera scouts i evighet. Förhoppningsvis har du gjort det här så pass snabbt att dina motståndare inte hunnit få fram en enda soldat.

Du hittar Colony på Armor Games.