Betting strategi i online poker

Online Texas Holdem Poker är nu mer populärt är någonsin. Den stora populariteten har också mer eller mindre skapat en ny typ av pokerspelare. Poker har tidigare ansetts vara ett spel som kräver stort tålamod. Så är inte längre fallet. Chris Moneymakers succé i WSOP 2003 och även filmen ”Rounders” har inspirerat många nya pokerspelare till en ny slags spelstil. Många spelar nu extremt aggressivt och många lyckas även med det. Men oavsett om du är hyper-aggressiv eller inte så måste du fortfarande spela smart. För att lyckas i det långa loppet så måste du ha en plan.


Konsten med betting

Att satsa handlar inte bara om att lägga chips i potten. Att satsa har fler betydelser än så. Ibland kan syftet vara att få fram information. Det kan också handla om att skydda dina händer. Betting kan handla om att stjäla potter eller bluffa till sig en pott från en annan spelare. Betting kan alltså se olika ut och även ske av olika anledningar. Det här är något som många nya spelare inte riktigt verkar inse. Det allra viktigaste när du gör en satsning i online poker är självförtroende och kunskap. Du måste veta exakt vad du gör och du måsta göra det på rätt sätt. Med detta menar jag att varje satsning måste ha en mening och ett syfte. Annars kommer du lätt att bli genomskådad och en bättre spelare kommer garanterat att utnyttja detta.
Du måste även vara medveten om vad de andra spelarna vid bordet är kapabla till. Kom exempelvis alltid ihåg att du inte kan bluffa mot en dålig spelare. Varför? Jo, för en dålig spelare förstår inte din strategi eller ditt syfte med din satsning. Han kommer att syna i lägen där han egentligen inte borde och han kommer att satsa vid fel situationer. Dåliga spelare brukar ofta bra köra på och hoppas på det bästa. Därför är det oerhört riskabelt att bluffa mot denna typ av spelare. En dålig pokerspelare kan faktiskt vara en av de svåraste motståndarna du kan ha. De är både förutsägbara och oförutsägbara på samma gång. En skicklig spelare brukar däremot oftast reagera på ett korrekt sätt mot dina satsningar och de kommer att spela vettigare. När en skicklig spelare bör lägga sig så gör han också det. En bra spelare vet när han ska re-raisa och han vet när han ska syna. Om du inte lägger ner tillräckligt med tid på att profilera och kategorisera dina motspelare så gör du det oerhört svårt för dig själv. Du måste anpassa din betting strategi beroende på vilken typ av spelare du möter. I både cash games och turneringar så gäller det att lägga upp en strategi som håller.


Var smart och disciplinerad

Poker kräver en smart spelstil och det kräver även disciplin. När du har en premiumhand som pocket ess, ess kung eller pocket kung, så gäller det att agera rätt. Du måste hålla dina känslor i styr och absolut inte ge iväg några ledtrådar om din hand. Alldeles för många spelare ger ifrån sig olika typer av tells. Ibland kan man se de på hur de spärrar upp sina ögon. Ibland kläcker de ur sig en kommentar som helt avslöjar vilken typ av hand de har. En bra sak med online poker är att du slipper dessa rent fysiska typer av tells. Det finns dock tells även i online poker. Tempot i hur du placerar dina satsningar kan vara en sådan. Att göra en minimumhöjning kan vara en av de värsta sakerna du kan göra i online poker. Mina erfarenheter av online poker säger mig att många spelare gillar att göra minimumhöjningar med premiumhänder och sen sakna disciplinen att folda handen när motståndaren uppenbarligen sitter med nötterna.
Om du inte själv tänker skydda din hand så är det knappast heller någon annan som gör det åt dig!
Satsa hårt
Satsningar är nyckeln i online poker. När du har en bra hand så måste du göra allt för att utnyttja det. Att göra minimumhöjningar är att be om problem. Var smart och spela smart. Jag kan lova att ditt spel kommer att fortsätta att utvecklas och förbättras och med det kommer även din bankrulle att växa.