Avslöja pokerbluffen

Avslöja pokerbluffen

Sugen på att bli en bättre pokerspelare? Då gäller det att kunna se på dina motståndare om de bluffar eller inte och också kunna avslöja pokerbluffen – så kommer du inom kort att bli en mycket bättre och säkrare pokerspelare.

kvinna-poker-playerLika lite som du ska låta dig avslöjas vid pokerbordet måste du kunna avslöja andra bluffare runt omkring dig. Men hur ska du lyckas med detta? Det finns ett enkelt sätt, och det är genom att lära dig tyda din motspelares kroppsspråk. Något som Dagens Nyheter skriver om är hur man faktiskt vetenskapligt kommit fram till att man dessutom bara behöver fokusera på en typer rörelser: tafatta armrörelser.

”Genom att låta collegestudenter studera tvåsekunders videoupptagninar av professionella spelares händer och armar under satsandet i spelet, visade sig studenterna vara bra på att pricka in vem som hade en bra hand och vem som inte hade det. Det visade sig att den bluffandes hand- och armrörelser var tafatta, lite klumpiga. Spelaren med bra kort på handen lade däremot fram spelmarkerna på ett mjukt och avspänt sätt.” – Dagens Nyheter.

Så ser du när en pokerspelare bluffar

Vad man kommit fram till i en studie som man gjort i USA är att man genom att studera sin motspelares armrörelser kan se om denne bluffar eller inte. Men hur vet man vad man ska titta efter? Rörelser som görs klumpigt eller tafatt. Dessa rörelser avslöjade att dessa spelare bluffade om att de hade bra kort men inte hade det egentligen, och hade man bra kort sågs istället lägga marker och kort med säkra rörelser. Så om du själv ska bluffa: använd säkra rörelser och undvika tafatta rörelsemönster – och var observant på om din motspelare istället gör den typen av klumpiga rörelser.