Att överleva poker livsstilen

Vi hör alla historier om vilda fester och vackra kvinnor som ständigt följer efter de professionella pokerspelarna. Succé och framgång har alltid attraherat alla möjliga typer av människor. Livsstilen inom poker porträtteras lyxig och överflödig och helt utan personligt ansvar. Det kanske stämmer för vissa spelare som väljer att leva ut denna livsstil, men poker livsstilen kan givetvis variera från person till person. Det är precis som med andra saker i livet.

Jag har märkt at det finns två olika typer av människor som spelar poker. Det finns de som är gamblers och för dessa handlar allt om att vinna pengar. Detta gäller allt de gör. Sedan finns de spelare som spelet spelet, men som även har andra intressen utöver gambling. Detta gör att deras liv är mer balanserade. Jag säger inte att ett val är bättre än det andra, men det är dock en indikation på att vissa människor inte kan känna sig lycka om det inte har pengar att slänga sig runt med.
Jag har alltid försökt att upprätta en balans mellan mitt pokerspelande och mina andra intressen. Dessa har inget att göra med poker överhuvudtaget. Att konstant spela poker timme efter timme kan säkerligen få dig att skramla ihop en del pengar, men det finns även en baksida. Visst, du tjänar mycket pengar, men när får du egentligen tid för att uppskatta och njuta av dina vinster? Vi gillar alla att festa och fira en bra poker session eller turnering med en drink eller två, men det finns en gräns på hur många fester och drinkar man hinner med. Vart är du när alla fester är över? Var är tillfredsställelsen? Vart är vännerna efter en period av oflyt vid bordet? Detta är varför du måste ha intressen utanför spelet.

En sak som jag tycker att alla pokerspelare bör göra är att vara snälla mot sina kroppar. En frisk kropp och ett friskt sinne är oerhört viktigt när du spelar poker på hög nivå. Att genomföra ett träningspass varje dag hjälper dig att hålla dig i form och det förbättrar också din koncentrationsförmåga vid pokerbordet. Det här ett bra sätt att ta hand om sig själv. Att spendera tid med sin familj är en annan aktivitet som du kan ha mycket nöje av när du inte spelar poker.
Att få tillräckligt med vila borde också vara högt uppe på din prioriteringslista. Om du ska spela i en riktigt lång poker session, så måste du, för att vara så effektiv som möjligt vid bordet också vila tillräckligt mycket innan. Jag har sett spelare som har kört på i tre eller fyra dagar i sträck innan de tillslut har tagit en ordentlig vila. Det är inget fel med att spela så länge och du har en stor chans att tjäna bra med pengar, men du måste se till att vila. Vilan behövs för att din kropp ska fungera korrekt. Ju mer vila du får innan en maraton session, desto mer alert kommer du att vara under spelets gång.

Till sist, så är det viktigt att äta rätt. Hur många gånger har man inte sett pokerspelare som sitter vid bordet och vräker i sig skräpmat och sockerrik mat? Det är åtminstone så det ser ut på mitt lokala pokerställe. Mat med mycket socker tenderar att sabba din energi. Du går från att ha extrem energi till att plötsligt tappa all energi och då vill du inget hellre än att bara vila. Det här är givetvis en reaktion som du till varje pris vill undvika. Genom att saker som bröd, pasta, frukt och drycker med låga sockernivåer så håller du dig skarp i sinnet och det är då lättare att behålla koncentrationen under en längre tid.
Det är inte lätt att leva pokerlivsstilen, men jag hoppas att jag har gett dit några tips som kan vara till din hjälp.